Kouter Ipsum

Als de tijd rijp is en het bier voldoende gerijpt...

Kouter Ipsum

Dit donker bier van hoge gisting is het perfecte bier voor iedereen die vindt dat de meeste abdijbieren dezelfde (zoete) smaak hebben. Het is een volmondig bier met een zweem van moutbitterheid. Vijf verschillende moutsoorten waaronder sterk aromatische variëteiten zorgen voor een complete smaakbeleving. Drie hopvariëteiten, waaronder de aromahop Saaz, geven het bier een aangenaam aroma en smaak.

Er kan ons alvast geen saaiheid toegedicht worden want begin januari 2019 lanceerden we de 2019 editie van de Ipsum. Deze versie heeft een ander smaakpalet dan zijn voorganger, zachter en wat meer body maar nog steeds erg veel karakter. Het is nu al uitkijken wat de 2020 versie in petto zal hebben.

 

Kouter Ipsum wordt geschonken in een Kouterglas. Glas schuin houden en het bier rustig schenken langs de kant van het glas zonder het bier in het flesje te laten klokken. Iets voorbij de helft wordt het glas recht gehouden en houdt men het flesje hoger. Op deze manier verkrijg je een mooie schuimkraag.

 

 Type:
 Alcohol:
 Kleur:
 Bitterheid:
 Schenktemperatuur:

Donker Speciaalbier
8,8 Vol%
Donkerbruin (69 EBC)
28 EBU
10-12°C